Eko turizam

Brojne aktivnosti na zdravom zraku i u prirodi

EKO TURIZAM

EKO TURIZAM


Mnoštvo aktivnosti u kojim možete ovdje učestvovati su razne posjete kanjonu rijeke Neretve, Rakitnice i obližnjem Boračkom jezeru.

Jedinstvene sportske aranžmane možete naučiti i zavoljeti sa stručnim osobljem i vodičima Villa Neretve kao što je npr: odbojka, stolni tenis, mountain bike, rafting, fly fishing (mekousna pastrmka) itd. Blizina naših planina Prenja, Visočice i Bjelašnice nudi mogućnost organizacije HIKING i MOUNTAIN BIKE tura.

Posjedujemo i terensko vozilo za 9 osoba uz pomoć kojeg možete posjetiti sve ove lokacije u kratkom vremenu. Blizina Bjelašnice nudi i posjetu malom tradicionalnom selu Lukomir gdje naši gosti mogu posjetiti stare katune i vidjeti kako ovi ljudi preživljavaju u surovim zimskim uvjetima.


Pored navedenih nudimo i jedinstvene prilike za šetnje u prirodi koja odmara duh i tijelo, te organizujemo mnoštvo kurseva, odlazaka u branje gljiva, kampovanje, zimovanje ili pak odmaranje na našim bazenima.RAFTING


U mogućnosti smo organizovati takođe jednodnevno ili dvodnevno iskustvo na rijeci Neretvi. Opremljeni čamci i obučeni profesionalni skiperi omogućiti će Vam nezaboravan provod niz rijeku Neretvu.
Po dogovoru, nudimo Vam obilan doručak i ručak u kanjonu Neretve, večeru po završetku raftinga i raznovrsna domaća pića. Omogućujemo Vam neopren odijelo, spasilački prsluk, kacigu i neopren cipele. Potrebno je ponijeti presvlaku i potrebna antialegrična sredstva.

IZLETI


Zbog blizine predivnih planina kao što su Prenj, Visočica, Treskavica i Bijelašnica i bliža predivna planinska sela kao što su Lukomir i Umoljani, organizujemo izlete (uz ručak) na tim predivnim predijelima naše zemlje.